Kreativt Centrum

Kreativt Centrum är en mötesplats för pedagoger i förskolan i Norrköpings kommun. Vi erbjuder workshops, föreläsningar och nätverk -kreativ kompetensutveckling i en inspirerande miljö. Vi är lokaliserade i Svanens förskola, Vrinnevigatan 24 i Norrköping. Vår blogg underlättar vår kommunikation, här kan du hitta information och lite dokumentation kring verksamhetens innehåll.

Kontakta oss på: kreativtcentrum@norrkoping.se

torsdag 5 juni 2014

Ännu ett gäng kloka layoutare träffades för vårens sista workshop

   Färgval, symmetrier och kommunikation är viktiga ingredienser för att hitta balansen i harmoni men ändå "läslust" - att mottagare av det vi presenterar i form av dokumentationer, foton och alster blir inspirerade och lätt kan hitta förståelse. Försök att hålla ihop olika väggar med färger som är genomgående och gärna näraliggande, 3-4 stycken.En viktig aspekt för oss alla är att de företag vi får och förväntas köpa in material ifrån har vad vi efterfrågar, t ex mångfald färger, även naturliga och inte bara färggladaste varianterna av papper. Sedan är det förstås bra för variationer och så vidare att vi är om oss och omkring oss vad gäller att själva samla. restprodukter i samhället som får leva vidare till våra estetiska arbeten  t ex tapetprover, pappersprover, presentpapper med mera.


Det är bra att även erbjuda barnen färdigklippta former att klistra. Att arbeta med mosaik och att komponera bilder med hjälp av former är matematik och rumsuppfattning och det har man nytta av i alla ämnen. Man kan till exempel be föräldrar vid inskolning om hjälp att göra i ordning klippmaterial, eller varför  inte mötas med barngruppen under inskolningsveckorna i ett gemensamt limmande av mosaik på spännpapper?


En reflektion jag gjorde igår var över gruppuppgiften som vi avslutar de här workshoparna med, jag har provat lite olika innehåll av teman som grupperna skall åskådliggöra i en folder/plansch. Det verkar som om det blir svårare för grupperna när temat är t ex fantasi, mystik eller något åt det okända hållet. Borde det inte vara lättare eller är det just så att vi har lättare att åskådliggöra det vi redan har tydliga bilder av som till exempel skog?

Ni som har varit med - kommentera mer än gärna och skriv vad ni tänker!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar