Kreativt Centrum

Kreativt Centrum är en mötesplats för pedagoger i förskolan i Norrköpings kommun. Vi erbjuder workshops, föreläsningar och nätverk -kreativ kompetensutveckling i en inspirerande miljö. Vi är lokaliserade i Svanens förskola, Vrinnevigatan 24 i Norrköping. Vår blogg underlättar vår kommunikation, här kan du hitta information och lite dokumentation kring verksamhetens innehåll.

Kontakta oss på: kreativtcentrum@norrkoping.se

onsdag 3 december 2014

Ljusbord - terapi för inspirationen och mörkret!?


   Nu när solen saknas oss, men ändå visat sig framme den här dagen, passar det extra bra att lyfta mediet ljusbord. Det viktigaste är inte att köpa tjusiga, dyra plastformer till ljusbordet. Utan att på lustfyllda sätt låta material glida in på arenan och bli till sagor, lekfulla transformationer och annorlunda aktiviteter. Ljusbordet skulle kunna bli det där lilla extra med guldkant i vår förskolevardag. Om vi låter det. Vi måste ansvara för att det finns något att utforska på ljusbordet, att detta byts ut, utgör en mångfalt och attraktivitet.


Samma tema byggdes på för- och eftermiddagen av olika grupper. Bilderna ligger under varandra, förutom skoäffär och under jord - jag tror ni ser vilka de är, de ligger bredvid varandra. Fabrik till vänster, sedan godisaffären och i högra nedre hörnet zoo.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar