Kreativt Centrum

Kreativt Centrum är en mötesplats för pedagoger i förskolan i Norrköpings kommun. Vi erbjuder workshops, föreläsningar och nätverk -kreativ kompetensutveckling i en inspirerande miljö. Vi är lokaliserade i Svanens förskola, Vrinnevigatan 24 i Norrköping. Vår blogg underlättar vår kommunikation, här kan du hitta information och lite dokumentation kring verksamhetens innehåll.

Kontakta oss på: kreativtcentrum@norrkoping.se

onsdag 3 december 2014

Symmetriernas och nyansernas vikt

   Nu har jag nyligen haft 2 Praktisk Layout-workshopar och de bokstavligen blommar upp här mitt i novembergråheten. Den workshopen ger alltid massa energi. Till  mig, som håller i den och till deltagare som kommer hit och layoutar. 

Att tänka på färgval, symmetrier och mångfald bilder vi ska använda med barnen, det noggranna i att ge avdelningarna rättvisa, är svårt men man kan aldrig bli för analyserande och kritisk. 

Att visa upp och synliggöra det seriösa i barns lärande och att jobba med associationer och metaforer - bygga upp stämningar och spänningar i dokumentationer eller processväggar är vårt uppdrag och vi behöver och kan alltid lära mer om hur vi lyfter fram det med hjälp av kommunicerande layout och harmonier. Och att tänka lite som reklamare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar