Kreativt Centrum

Kreativt Centrum är en mötesplats för pedagoger i förskolan i Norrköpings kommun. Vi erbjuder workshops, föreläsningar och nätverk -kreativ kompetensutveckling i en inspirerande miljö. Vi är lokaliserade i Svanens förskola, Vrinnevigatan 24 i Norrköping. Vår blogg underlättar vår kommunikation, här kan du hitta information och lite dokumentation kring verksamhetens innehåll.

Kontakta oss på: kreativtcentrum@norrkoping.se

onsdag 18 mars 2015

Skapandegruppen fortsätter i insektsvärlden

 - att göra en insekt på många olika sätt ringar in utseende och skapar relationer till insekten. Lägger till nya frågor och låter oss träna.


Nu var det dags för skapandegruppen att ses igen två halvdagar för att jobba vidare. Vi hade läst lite litteratur om barns skapande och förhållningssätt kring estetik och skapande verksamhet. Vi hade också provat att teckna insekter med barn och reflekterat kring hur det gick, så vi hade med oss en hel del tankar och reflektioner att möta varandra med, att fördjupa och inspireras av och med.

Vi jobbade med lera, Först genom att tillsammans teckna stort med hjälp av lerkorvar. Och sedan genom att göra en insekt så noga vi kan med leran, det är lite knixigt eftersom leran har sina begränsningar och inte vill ha så olika dimensioner på sina olika kroppsdelar.


Vi gjorde också en förenklad bild med barnens sätt att teckna och en skiss vi gjorde förra gången utan att titta i bakhuvudet. Att göra en förenkling av en bild är nyttigt, mindre kravfyllt och särskilt vissa material passar det bättre, t ec här en pärlplatta, som det blev sedan.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar