Kreativt Centrum

Kreativt Centrum är en mötesplats för pedagoger i förskolan i Norrköpings kommun. Vi erbjuder workshops, föreläsningar och nätverk -kreativ kompetensutveckling i en inspirerande miljö. Vi är lokaliserade i Svanens förskola, Vrinnevigatan 24 i Norrköping. Vår blogg underlättar vår kommunikation, här kan du hitta information och lite dokumentation kring verksamhetens innehåll.

Kontakta oss på: kreativtcentrum@norrkoping.se

måndag 23 mars 2015

Workshop i skapande för de yngsta..

   Två workshopar i temat yngre barn hann vi med förra vecka. Grupperna jobbade med att rolla och skrapa ut färg, att måla vått-i-vått med naturmaterial, trycka med tyg, rama med hjälp av tejp, att prova några grundmaterial och att förstärka bilderna med collage och kritor.


Med de yngsta barnen handlar skapandet ofta om ett utforskande av och möte med material. Det är viktigt att vi pedagoger ansvarar för en estetiska inramning av det undersökandet och mötena. Så att det inte bara uppfattas som kladdigt och slarvigt. Våra yngsta barn behöver också ha en seriös blick på sitt skapande och få göra lärandet med noggrannhet.

Se vilken tulpan- och våryra-fest det blev!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar