Kreativt Centrum

Kreativt Centrum är en mötesplats för pedagoger i förskolan i Norrköpings kommun. Vi erbjuder workshops, föreläsningar och nätverk -kreativ kompetensutveckling i en inspirerande miljö. Vi är lokaliserade i Svanens förskola, Vrinnevigatan 24 i Norrköping. Vår blogg underlättar vår kommunikation, här kan du hitta information och lite dokumentation kring verksamhetens innehåll.

Kontakta oss på: kreativtcentrum@norrkoping.se

onsdag 13 maj 2015

I festens efterdyningar


  I morse jag kom till Kreativt Centrum ekade tystnaden tomt. Utställningsskärmarna var nästan tomma, där nyss alla teckningar dignade, kvar satt bara affischerna och fotona.  Några kaksmulor syntes på golvet och kvar fanns lite disk och skapanderester att röja upp efter gårdagen.


Igår var det dags för skapandegruppens sista träff för terminen och vi hade bjudit in våra chefer till vernissage den sista timmen av dagsprogrammet. Vi tänkte att det skulle komma några stycken, men in väller ett 20-tal chefer och vi fick till en hejdundrande vernissagestämning. VAD ROLIGT att så många kom, och vilken entusiasm, inspiration och seriositet kring våra barns skapande i Norrköping som gror och sjuder. Här sker ett viktigt arbete. Skapandegruppens deltagare jobbar hårt med läsning, uppgifter att prova med barnen, materialfrågor och mail-korrespondens mellan träffarna och erfarenheter och kunskaper sprids som ringar på vattnet till många pedagoger i Norrköping. Jätteroligt!

Utställningen innehöll, förutom Skapandegruppens alster, även barnens.
Skapandegruppen tar nya tag i höst och ska då lämna projektsubjektet insekter för nya upptäckter.
Efter ett tjuvkik i utvärderingarna, kan jag utläsa att många vill ha mer av ALLT!

TACK alla ni som kom!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar