Kreativt Centrum

Kreativt Centrum är en mötesplats för pedagoger i förskolan i Norrköpings kommun. Vi erbjuder workshops, föreläsningar och nätverk -kreativ kompetensutveckling i en inspirerande miljö. Vi är lokaliserade i Svanens förskola, Vrinnevigatan 24 i Norrköping. Vår blogg underlättar vår kommunikation, här kan du hitta information och lite dokumentation kring verksamhetens innehåll.

Kontakta oss på: kreativtcentrum@norrkoping.se

fredag 25 september 2015

Skapandegruppen goes utomhus - Att sätta sig i relation till det gröna...


   Den något kyliga morgonen häromdagen då skapandegruppen träffades gick vi till skogen. Väl där försatte vi oss i dialog och relation med det gröna. Vi fick göra ett tyst, långsamt undersökande med alla sinnen. 
"-Tystnaden bidrog till en otroligt markant skillnad, koncentration och hjälp för andra sinnen att vässas." 
Sedan reflekterade vi ihop hur det var, hämtade gröna ting och samtalade kring och gjorde associationer kring de olika gröna nyanserna. Vi blandade och försökte pricka de nyanser som våra ting hade och vi namngav nyanserna. Vi avbildade även någon detalj av tingen med blyerts och i förstoring.När vi utvärderade efteråt tyckte många i gruppen att det vi gjort var användbart, att vi behöver göra liknande aktiviteter mer med barnen. Att inte bara använda skogen som rörelse-aktivitets-rum eller att bara vara i skogen. Vi resonerade kring att det är svårt att blanda färg. Barn vill ha svåra utmaningar, vi behöver bli bättre på att inte serva utan tvärtom bädda för problemlösning, utforskande och ovisshet.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar