Kreativt Centrum

Kreativt Centrum är en mötesplats för pedagoger i förskolan i Norrköpings kommun. Vi erbjuder workshops, föreläsningar och nätverk -kreativ kompetensutveckling i en inspirerande miljö. Vi är lokaliserade i Svanens förskola, Vrinnevigatan 24 i Norrköping. Vår blogg underlättar vår kommunikation, här kan du hitta information och lite dokumentation kring verksamhetens innehåll.

Kontakta oss på: kreativtcentrum@norrkoping.se

torsdag 1 oktober 2015

Grundkurs i pedagogisk dokumentation

   I går var första tillfället av tre träffar kring att utveckla arbetet med pedagogisk dokumentation. Vi jobbade förstås med presentationer av oss och av hur vi använder reflektion och verktyg i våra organisationer. Vi reflekterade kring vad pedagogisk dokumentation är och fyllde på med input kring helheterna kring pedagogisk dokumentation,dess förhållningssätt och att starta och driva projekt. 

Kanske kan pedagogisk dokumentation t o m vara ett "tillstånd" när dokumentation blir pedagogisk, och själva reflektionerna i sig kollegialt eller mellan barn kan också vara pedagogisk dokumentation, så vi måste sluta tänka att det bara är foton eller papper.....

Utvärderingarna var positiva, trots att så många frågetecken inte sträckts ut, utan tvärtom krökts ännu mer... "-Jag tycker dagen gett mig mycket att fundera på och ifrågasätta. Jag kommer ge det tid och kommer kliva in på mitt arbete i morgon med lite nya tankar =)"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar