Kreativt Centrum

Kreativt Centrum är en mötesplats för pedagoger i förskolan i Norrköpings kommun. Vi erbjuder workshops, föreläsningar och nätverk -kreativ kompetensutveckling i en inspirerande miljö. Vi är lokaliserade i Svanens förskola, Vrinnevigatan 24 i Norrköping. Vår blogg underlättar vår kommunikation, här kan du hitta information och lite dokumentation kring verksamhetens innehåll.

Kontakta oss på: kreativtcentrum@norrkoping.se

onsdag 2 mars 2016

Ljusbordsworkshopen förra veckan

Ljusbordsarbete handlar om förändring, mångfald, fantasi och association, närvarande pedagoger, iscensättande och inspiration!

Vi pedagoger måste ta ansvar för dessa värden, ATT där händer något, startar processer, ATT material byts ut, och att det finns en mångfald material (kanske inte samtidigt men material med olika egenskaper m m). Att barnen hittar till ljusbordet och får hamna i ett undersökande som vi värderar och tar tillvara till skillnad mot ett strögöra..
Att ljusbordet också handlar om estetik och lärande. OM vi tar hand om det och processerna. OM vi tar ansvar för att där finns något roligt att göra. OM vi inte alltid har alla färger av material utan väljer ut lite i taget (vilka material kompletterar varandra bra?). OM vi ber barnen hitta på berättelser och göra associationer som bygger på fantasi och lek.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar