Kreativt Centrum

Kreativt Centrum är en mötesplats för pedagoger i förskolan i Norrköpings kommun. Vi erbjuder workshops, föreläsningar och nätverk -kreativ kompetensutveckling i en inspirerande miljö. Vi är lokaliserade i Svanens förskola, Vrinnevigatan 24 i Norrköping. Vår blogg underlättar vår kommunikation, här kan du hitta information och lite dokumentation kring verksamhetens innehåll.

Kontakta oss på: kreativtcentrum@norrkoping.se

måndag 19 september 2016

Pedagogisk dokumentationskurs

Egen reflektion samt kollegial reflektion behövs alltså båda. Att jag reflekterar över min praktik och mitt förhållningssätt
och att vi tillsammans reflekterar för en bredare blick på barnet, se möjligheter, utmana varandra och verksamheten och fördjupar vårt arbete.

   I förra veckan drog första gruppen av höstens kurser i Pedagogisk dokumentation igång, vi kunde göra ett roligt konstaterande  - att på ett år har många fler enheter lagt till reflektionstid och fler börjar också få till att det inte bara handlar om planering utan att denna även föregås och bygger på reflektion! Men fortfarande stretar vi alla efter mer klarhet och jobbar på så bra vi kan. Hur vi får till det i praktiken - DET BEROR på väldigt mycket olika saker. Vi lever i en det-beror-på-kultur och måste förstå att vi behöver tänka i dessa helheter och inte i olika enskilda företeelser. Det här är inte bara lite tips vi kan ta och överföra - det är en hel organisationskloss. Men vi kan var och en börja i det lilla.

Vi i förskolan har förmånen att vara (till skillnad från skolan och lärarna) ett arbetslag som delar ansvar och arbetar kollegialt med reflektion (eller strävar mot). Läs gärna nedanstående artikel i länken.

Intressant läsning om kollegialt lärande


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar