Kreativt Centrum

Kreativt Centrum är en mötesplats för pedagoger i förskolan i Norrköpings kommun. Vi erbjuder workshops, föreläsningar och nätverk -kreativ kompetensutveckling i en inspirerande miljö. Vi är lokaliserade i Svanens förskola, Vrinnevigatan 24 i Norrköping. Vår blogg underlättar vår kommunikation, här kan du hitta information och lite dokumentation kring verksamhetens innehåll.

Kontakta oss på: kreativtcentrum@norrkoping.se

fredag 16 juni 2017

Ny workshop Titta Nära

   Igår var det dags för den väl sökta, nya workshopen "Titta Nära". Vi jobbade med att förundras och försöka försätta oss i utforskande och undersökande av naturen och dess invånare. Att fantisera och projektera för producerande av nya frågor hellre än färdiga lösningar eller svar.


Överst utforskas hur blomman möten med resterande världen.... Under dess utseende. Det är en Ängskovall - en till synes oansenlig blomma... men ingen vet vad den kan bli - därför behöver vi vässa vår blick....


Vi försökte verkligen leta efter det konstiga, för oss okända, men fann mest kända saker men kanske med förundrande egenskaper eller situationer. Det är nog ett utforskande som kräver övning och tid - så varför inte börja på hemvägen?

Vilka material dukar vi fram/erbjuder vi barnen för att hamna i utforskande? Är vi lyhörda för barnens alternativa lösningar och egna sätt att använda material på eller styr vi dem? Här utforskas grästuvan med en tyllbit, eken med en triangel, en mossig stubbe med olika material - stubben får dessutom en  passande staty samt eken utforskas med hjälp av ett tygstycke och en tumstock.
Gräset utforskas - vem kunde ana att gräs kan bestå av så många nyanser - och att det var så svårt att blanda till.

Vi skissade också stora insekter med grafit.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar