Kreativt Centrum

Kreativt Centrum är en mötesplats för pedagoger i förskolan i Norrköpings kommun. Vi erbjuder workshops, föreläsningar och nätverk -kreativ kompetensutveckling i en inspirerande miljö. Vi är lokaliserade i Svanens förskola, Vrinnevigatan 24 i Norrköping. Vår blogg underlättar vår kommunikation, här kan du hitta information och lite dokumentation kring verksamhetens innehåll.

Kontakta oss på: kreativtcentrum@norrkoping.se

tisdag 22 augusti 2017

Har ni flörtat med kritorna nu då inför uppstarterna?

 

   Nu är det äntligen dags att kicka igång vårt femte år på Kreativt centrum och vårt nionde terminsprogram! Vi startar med att först ut erbjuda workshopen Skapande bas, på torsdag. Tänk, den har vi haft hela tiden i programmet, och den blir fortfarande full. Det betyder att ca 500 pedagoger redan gått Skapande bas och nu är det drygt 45 till på ingång.

I samband med ny termin är det förstås bra att se över våra material, vårda, byta ut och duka fram attraktivt. Kritor till exempel, är väl värda att serveras i glasburkar och gärna färgsorterat. det mesta materialet bli bättre av att färgsortera och ibland kanske vi inte måste erbjuda hela nyansskalan, utan kan göra urval. Det viktiga är vi lägger i ordning med omsorg, inspiration och estetisk känsla. Välanvända oljepastellkritor blir som nya igen om vi bara masserar av färgen i hushållspapper - något vi kan involvera barnen i. Materialvård är roligt. Om vi gör det roligt. Att värna och värda. Vårda. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar