Kreativt Centrum

Kreativt Centrum är en mötesplats för pedagoger i förskolan i Norrköpings kommun. Vi erbjuder workshops, föreläsningar och nätverk -kreativ kompetensutveckling i en inspirerande miljö. Vi är lokaliserade i Svanens förskola, Vrinnevigatan 24 i Norrköping. Vår blogg underlättar vår kommunikation, här kan du hitta information och lite dokumentation kring verksamhetens innehåll.

Kontakta oss på: kreativtcentrum@norrkoping.se

fredag 22 september 2017

Titta Nära - på naturens konstigheter!USB-mikroskop är ett bra komplement till vanliga luppar... Så vackert!!
Grästuvan utforskas...

   Förra veckan och idag har workshopen Titta Nära ägt rum. Den handlar om att gå in på djupet i undersökande och utforskande som motsats till att experimentera. Att blanda fakta och fantasi och att undersöka på nya sätt, genom fler språk och med annorlunda redskap.... Barnen tänker oftast inte lika begränsande som vi och vi får anstränga oss att inte tala om för snabbt vad något är (även om det är svårt, särskilt om jag faktiskt vet artens namn på både svenska och latin...)

Den här gruppen undersöker ett speciellt träd

Förundras och gå ännu närmare, duka upp för och försätt oss i en "naturlig" stämning. Lät naturen smitta med sina vidunderligheter.


Den här gruppen undersöker en stubbe

Och den här också!

Något förmultnande undersöks....
Vilka böcker är bra att ha tillgång till kring naturen som ämne? Både såna som riktar sig till barn med både foto och tecknade illustrationer, men också konstnärliga eller på annat sätt lite mer avancerade för barnen att frottera sig med. Kanske boken om träds sjukdomar är mer intressant än själva trädartsbestämningen?

Den här gruppen undersöker en grästuva
En oansenlig blomma undersöks.....


Insektsteckningar på A3 för att verkligen komma nära och få plats med detaljer...


1 kommentar:

  1. Åh vad roligt att se detta inlägg! Jag tyckte detta var en inspirerande workshop som fick mig att vilja arbeta med barnen ännu närmare i miljön än vad jag redan gör. OCH nu vill jag verkligen ha ett USB - mikroskop, SÅÅÅ häftigt!
    / Emma Roodla förskollärare på Taborsbergs förskola.

    SvaraRadera