Kreativt Centrum

Kreativt Centrum är en mötesplats för pedagoger i förskolan i Norrköpings kommun. Vi erbjuder workshops, föreläsningar och nätverk -kreativ kompetensutveckling i en inspirerande miljö. Vi är lokaliserade i Svanens förskola, Vrinnevigatan 24 i Norrköping. Vår blogg underlättar vår kommunikation, här kan du hitta information och lite dokumentation kring verksamhetens innehåll.

Kontakta oss på: kreativtcentrum@norrkoping.se

torsdag 15 februari 2018

Ljusbords-vårblommor
   Igår var det workshop kring ljusborden! I bilden ovan är det en inledande bild på delar av det deltagarna mötte, många uppdukade möjligheter på material och utmaningar. 

Vi jobbade med formspråket i silhuetter och berättande.
Sedan är det viktigt att vi inte glömmer ljusbordens ursprung - att användas av t ex arkitekter som bl a ritbord och sammansättande av visuella, grafiska lösningar. Till exempel skissande. Vi övade därför att skissa med blyerts på smörgåspapper - att skissa, löst med många oprecisa linjer och med mycket stora (förstorade) former övar formgestaltande och detta möjliggör att vi kommer bort från prestationskrav - en teckning är bara vackrare om den innehåller fler linjer! Både vuxna och barn behöver öva skissteknik! Skissa mera, vet ja!

Vi hade tema vår-blommor och skapade med hjälp av olika material, tekniker och inspiration dessa blommor. Se bara hur vackra dessa blommor blev. Känner du igen krokus, pärlhyacint, påskliljan, papegojtulpanen och snödroppen? 

Med grafiska material samt pappersremsor i svart
Att teckna med hjälp av ler-korvar

Via måleri med croma-färg


Måleri och teckning med akvarelltekniker

Silkespapper, garn och tapetklister

Mosaik-konstruktioner
Sen har jag inte kunnat låta bli att kombinera på fler sätt, som t ex efter blomma:Snödroppen som är lite färgfattig fick i akvarell hitta på en fantasifärg...
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar